Rockstar!

Hette gitarren i alla fall. Jag hittade en till slut! Och utan hysteriska batterier och hemska, inspelade ljud. Om intresset håller i sig så tänker jag sikta mot något mer hållbart ;) Och Plippis tar inte av sig den, han har sprungit runt och plinkat hur länge som helst nu. Underbart!


Hmm

Karln kommer med roliga förslag. Hmhm, jag funderar på om det är något att ta tag i. Kanske ska höra med C vad hon tycker? Hon är ju trots allt kunnig.

Köhöhörkort

Nu är alla blanketter och shit beställda. Sen är det bara betala den där sura kostnaden för tillståndet och synintygsgrejen. Förbaskad tur att jag säljer så mycket då, huhu. Jag testade göra ett prov också, och fick bara 3 fel, så det verkar som om det fortfarande sitter i :O Så alltså behöver jag bara läsa igenom boken en gång till, göra några prov några gånger till, köra som en galning med karln, ta några lektioner, sen göra provet och sen till slut det läskigaste: halkan och uppkörningen. Usch. Den förstnämnda känns hemskast. Gudars, usch, jag vill inte. Men men... *peppepp*

Böckerna

Jaja, nu kommer alla böcker jag införskaffade:



Plus en badbok som han totalälskar, men den var fortfarande alldeles för blöt för att lägga i högen med resterande böcker. Och han härmar faktiskt! "Krabba" - "Aa-aaa", "Säl" - "äääl", "Haj" - "aj", "pingvin" - "invii". Kanske inte världens mest tydliga, men man hör ju att han försöker :) Och "Göra musik"-boken var också rolig när det klickade att det fanns gitarrer och grejer, och han kopplade till slut att gitarren på bilden var likadan som gitarren karln satt och spelade med. Mycket trevligt. I titta-känna boken var han helt förtrollad av en jättemjuk kanin, och satt och klappade den envist hela tiden. Den och den mjuka grisen var spännande, heh.







Ah, och jag köpte ju en massa andra böcker också. Det var en bok till mig, jag hade ju glömt det! "Scar Tissue" av Anthony Kiedis, och sen hittade jag ju "Om det så skulle kosta mig livet" på Tradera. Sen hittade karln en till oss båda "Fear & loathing in Las Vegas", eller som den hemska svenska titeln blev "Skräck och avsky i Las Vegas", ska bli mycket mycket kul att läsa boken! :D Till karln blev det 3 mixingböcker (eller vad de nu heter...), Slash's självbiografi, "Choosing death - the improbable history of Death Metal and Grindcore" oooch sen var det nog inga fler.

Jag har ju samlat på mig filmer sen jag var typ 13-14, och alltid pysslat om dem med kärlek, och de har alltid stått i bokstavsordning efter att ha blivit sorterade i genre. Och när de hade 3 filmer för 99 kronor, och man hade pengar över... oj oj oj, shopelishop.
Men på senare tid har de blivit misshandlade och legat huller om buller inne i akvariumet, eftersom en klåfingrig liten minikarl + någon mer har rotat runt där inne och förstört min omsorgsfulla ordning. Så det har slagit mig att de aldrig kommer att hinnas med att sättas upp någonstans eller hänga i något fint och ordnat DVD-ställ och... ja, nu får det räcka med bortförklaringar. Jag slängde ut dem på Tradera, och hoppas på det bästa.
Jag gnäller inte, utan jag bara... hmm, ville skriva av mig. Men... det svider faktiskt en hel del i hjärtat, men samtidigt vore ju pengarna bra. Det svider nästan mer än än vad det sved att ta beslutet att sälja Sex and the City-shoeboxen. Och jag räddade ju faktiskt de absoluta ögonstenarna och mina Scrubs, Monsters, Dario Argento och Futurama-boxar. Och självklart filmer som "Den oändliga historien" som jag köpte när jag var gravid och som jag tänker tvinga Plippisen att titta på om och om. Haha, bara låten till filmen fastnar ju så galet lätt ;)



Pekboken för lite finare barn

Jajustdeja, jag införskaffade ju en massa böcker nyligen. En del kom tidigare, och en del igår. Det var bara till karln och Plippis, eftersom jag frossade till mig själv förut med True Bloodböckerna. Jag tänkte visa upp alla böcker, men kom på att majoriteten av dem är i Plippisens rum och jag orkar inte gå in där och riskera väcka honom eller att någon galen katt smyger in och börjar härja. Så, det får bli imorgon. Men, jag måste bara visa upp en som jag hittade: (bild från bokus)

"Pekboken för lite finare barn", hysteriskt bra. Med fonetisk skrift och allting. Hur perfekt som helst! Och eftersom Plippisen inte riktigt vill börja prata ordentligt än, så är det bara ännu roligare om det kommer balla ord med en gång, underbar! Den finns på bokus.com för 169 kronor.

 


Jaja, okej

Haha, jag fick hem ett nytt (för mig) ex av Marsupilami, och genast försvann alla bekymmer! Jag kom till och med på att han är den perfekta tatueringen, och ska sätta mig och rita ihop något ikväll, hoho! När karln kom hem och muttrade skogshuggaraktigt att han har mailat om en motionscykel till mig, så lättade några moln till. När sen ytterligare en bok och en t-shirt trillade ned genom brevlådan så satt jag bara och mös för mig själv. Haha. Och till middag blev det en makaronilåda med korv, svamp och lök! Plippisen uppskattade helt galet mycket.

Så nu är karln och repar, och jag och Plippisen slappar efter maten. Snart är det dags att börja förbereda barnrummet inför omdonandet, och jag ska tvinga karln att skjutsa oss till Ikea när vi har hämtat bilen på fredag ;)

Huvudvärk

Usch, min huvudvärk blev värre. Te och småfika hjälpte inte, och ghosts hjälpte inte heller sådär, absolut inte när jag är mig själv. Hmm, massa kluriga funderingar och teorier som jag antar inte är speciellt logiska. Snarare efterblivna. Men men.

Åh, gud, jag avskyr dem så fruktansvärt mycket. Men, något annat, det har varit så mycket annat nu. En massa namn, happenings, filmer, låtar och blabla, som jag inte haft en aning om vilka eller vad det är. Jag känner mig så fruktansvärt ointelligent och retarded som inte kopplar roliga skämt längre på tv, eller namn som karln nämner. Jag sitter bara där och stirrar och har inte en aning om vad som menas.

Förr förstod jag ju allt. Förr hängde jag ju alltid med i alla konversationer och visste vad allt var. Men nu får man sitta och skämmas istället och ibland låtsas förstå bara för att slippa skammen över att vara efterbliven. Vad har hänt? Blev alla hjärnceller avdomnade under förlossningen och anfallet, och nu sakta dör en efter en? Tänk om? De sa inget om några skador, men i och för sig så letade de ju bara efter allvarliga fel.

Jag vill plugga. Jag vill så hemskt gärna börja plugga igen, känna mig smart och lära mig nya saker. Och den här gången ta tillvara på allt, och allt. Jag vill så hemskt gärna ha tid till att springa, men jag hinner ju aldrig eller så är jag ensam med Plipp och då går det ju inte heller. Hade det inte krånglat med dagis och hade inte karln haft rep på kvällstid, så... Jag hade kunnat vara smal och smart igen.

Haha, Plipp får sluta ta lunchnaps, så att jag inte kan sitta i tystnad och till slut deppa ihop. Och så får jag köpa ett löpband till vardagsrummet, och sätta oss på biblioteket några timmar om dagen. Fast då måste jag ju bara hålla koll på honom, hmm... Men alla dessa ord, massor av ord som bara kommer tillbaka så fort man bara öppnat dörren på glänt. Eller fått en "het" redhead slängd i ansiktet. Jag ska nog färga håret svart, eller... jag rakar nog bara av skiten.

Haha! Vilket långt klagoinlägg! Men det får fungera för den här gången, jag orkar inte bry mig. Nu lär Plipp vakna snart, och jag tror vi ger oss ut och leker en stund. Om nu inte alla besserwissermammor har ockuperat varenda förbenad sittplats.

Heldag

Igår åkte jag och Plippis med C till Skärholmen, för att fika och shoppelishoppa. Resan dit var nog bland det mest fruktansvärda jag varit med om på länge, och det tar nog ett tag innan jag åker tunnelbana med vagn igen. Usch. Men gudars vad jag ville spendera mina sista slantar på allt, allt, allt när vi väl kom fram. Men jag lyckades behärska mig, och nöjde mig med att bläddra i rean och lyckades ändå hitta alldeles förtjusande grejer. Karln kommenterade dock ett av köpen med "är det ett nattlinne?", så vi får se om jag kommer använda den eller om den åker ut på Tradera dirr, haha. Jag lägger in bilder sen när det är dags för Plippisens lunchnap, för nu ska vi baka!

Trollsländan!

C var snäll och överförde bilder (mycket magiskt) från min gamla mobil som hon lånar, och där fanns min bild på trollsländan som kraschade in i mig i somras! Fy, vidrig, usch, usch, gud.


Plippetiplopp

Han har varit mycket charmig nu ett tag. Kanske för att han får sådana fruktansvärda sovmornar? Haha. I vilket fall, jag blev alldeles överlycklig när jag trodde mig ha hittat sådana där badkritor, men icke! Det blev ju knappt någon färg av dem, och det var verkligen bara som små tvålar. Sjukt värdelöst, och Plipp tröttnade ganska snabbt. Jag tror nog karlns barn uppskattar mer om badvattnet blir alldeles skrikgrönt. Plipp var förresten jätteduktig som gick med mig till affären igår! Han knatade hela vägen dit, löpte amok inne i affären, men blev stolt när han fick bära gräddfilen och lugnade sig lite och gav den till tjejen i kassan. På vägen hem blev det dock några små stopp med sura miner och rumpan i marken, men när jag hetsade med en springtävling så var alla minimannens små bekymmer som bortblåsta och han blev hysterisk och började jaga mig. Han ställde sig ett tag och krafsade på ett träd och var helt förundrad över den grova barken. Så sött.




(De satt och läste tillsammans, det såg så sött ut)



Vi käkade bläckfisk idag också! Seafoodmix, och jag fick till den alldeles perfekt. Det i en mild currysås och tagliatelle, han plockade till och med upp de hela små bläckfiskarna, skrattade åt mig och stoppade in dem i munnen. Åhujeda mig vad stolt jag blir över att han är så matglad. Kanske ska spara ihop till ett eget litet kök till honom?




Hm

Plippis gav mig sovmorgon idag också. Igår fick jag väcka honom vid 10 (tror jag att det var) för att vi skulle hinna till stan. Och idag har han fortfarande inte vaknat. Tar han igen missad sömn eller vad händer? :O


Nanana

Plipp har fortfarande inte vaknat, så jag sitter och bara fördriver tid.

Hur gammal är du om fem år? 26 år.
Vem var den sista du träffade? Karln

Hur lång är du? 1, 63.
Vilken var den senaste film du sett? Thir13en Ghosts.
Vem ringde du senast? Mamma
Vad är dagens planer? Springa iväg med lunch och stoja.

Föredrar du att ringa eller skicka sms? Sms:a
Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Skilda.

När såg du senast din mamma? Uh. Förra veckan?
Vilken ögonfärg har du? Blåblåblå
När vaknade du idag? 07,42
Har du någon gång hittat en katt? Ja
Vilken är din favoritplats? Hm... har nog ingen direkt sådär.

Vilken plats föredrar du minst? Där det är fullproppat med vidriga människor ^^
Var tror du att du befinner dig om tio år?
Oj. Förhoppningsvis på ett fertilitetscentrum med en ring på fingret. Haha, nä, ingen aning.
Vad skrämde dig som barn? Dockor.
Vem fick dig att skratta senast? Plipp, han ligger och sjunger nu tydligen.

Sover du med eller utan kläder på dig? Utaaaan.
Hur många kuddar har du i sängen? Sex, tre till mig och tre till karln.

Hur många landskap har du bott i? Tre tror jag.
Har du någon gång spytt på fyllan? Ja
.
Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Skor
Är du social? Ibland
Vilken är din favoritglass? Hallonglass med chokladkross!

Vad skulle du göra om du vann en miljon? Spatsera in till kronis och ge dem kontanter, springa därifrån och flyga till frihetslandet med familjen.
Tycker du om kinamat? Ja.
Tycker du om kaffe? Ja
Vad dricker du till frukost? Kaffe. Eller te.

Sover du på någon särskild sida av sängen? Ja, höger sida
Kan du spela poker? nej
Känner du någon med samma födelsedag som din? Nope.
Vill du ha barn? Haha, ja
Kan du några andra språk än svenska? Engelska och franska
Har du någonsin åkt ambulans? Ja

Föredrar du havet eller en pool? Båda antar jag.

Vad spenderar du helst pengar på? Det som behövs. Allt dvs.
Äger du dyra smycken? Nej, de sa poff under de hårda tiderna...

Har du någon gång testat narkotika? Nej

Vad var det senaste du stoppade i munnen? En halstablett
Vem är den roligaste människan du känner? Hmm, jadu.

Har du några ärr på din kropp? Haha, ja...
Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Hmm... Nej, men en liten hårtofs tror jag.
Flirtar du mycket? Nej
Kan du byta olja på bilen? Haha, ja, det tror jag nog
Har du fått fortkörningsböter? Nej
Vilken var den senaste bok du läste? Nu Klubb Död!
Läser du dagstidningen? Det händer

Prenumererar du på någon tidning? Haha, ja
Dansar du i bilen? Nja
Vilken radiostation lyssnade du på senast? Oj. Ingen aning.

Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Bokningsnumret till tågbijetten.
När var du i kyrkan senast?
Oj. I juli, men på riktigt snart igen :D Bröllop!!!

BIIIIL!

Vi har fått en bil! Och bil = övningskörning med karlakarln = köhöhöhörkort! Äntligen, det känns nära. Teorin är ju som en fis i rymden, och jag har ju redan klarat det en gång (och då pluggade jag typ bara kvällen innan, tihi) så varför skulle det vara svårare den här gången?

Åhåhåhå, mumsmumsmums.

Men nu blir det glass och sen en skrubbdusch för min del. Jag var ju så smidig och snubblade med mina höga skor på en cykel när jag blev lycklig över lite uppmärksamhet från karln, och sen gick jag hem vilket inte var så duktigt med mina halsmandlar. Oj oj oj vad svårt det var att få luft när jag väl var hemma. Så nu vila, och sen se hur idag artar sig.


Övernattning i ursprungshålan

Oh yes, vi stannade hemma hos M över natten, och det gick faktiskt förvånansvärt bra! Jag fick lägga mig bredvid Plipp så att han kunde somna ordentligt, men det var bara myspys.



Och vid gudars skymning vad jag blev dålig på tåget när vi skulle dit. Jag var tvungen att sätta mig på pendeltågsgolvet bredvid vagnen (Plipp slumrade så honom var det ingen fara med) och låtsas vara inne i telefonen för att inte skämmas alltför mycket när alla människor klev på och av. Riktiga tåget var mycket lättare, och Plipp satt i en egen stol och mumsade fruktsallad och härjade med människorna bakom oss. Och när kvällen kom... gudars skymning vad skönt det var att ha en egen nanny som lekte och busade med Plipp medans jag var helt utslagen i soffan. Jag försökte våldtäktsofferduscha, och det hjälpte väl en aning mot den hemska frossan.
Men! Några kåvepenin, alvedon, ipren och en natts sömn senare, så kunde jag i alla fall stå upp och vara med i leken :D Visserligen med en fruktansvärd och konstant huvudvärk, men den gick att leva med så fort man inte gjorde alltför snabba rörelser. Och idag, ojoj, det blir bara bättre och bättre! Så idag ska jag väl försöka ta igen all näring jag missat under min apatiska lilla period, ta massor av naps och bara ignorera all disk och städning. Kanske till och med kolla klart på Sex and the city 2, jag borde ju se klart den innan jag kan ge en fullständig utvärdering. Trots att jag redan nu vill ha tillbaka den timman av mitt liv som jag redan lagt på filmen.

Innan jag blev sjuk, så köpte jag och karln en massa svart tyg, som vi klädde om köksmöblerna med. Eller, ja, jag var fullt övertygad om att jag kunde göra det själv, så jag gjorde det själv. Haha. Det var bara en stol som blev lidandes när jag blev sur och tålamodet försvann, och den fick gömmas i hörnet där någon i princip aldrig sitter ändå. Jag ska försöka lägga in bild senare :O

Men, nu lite bilder på såpbubblemannen!










Hemmafäx

Jag kände mig duktig igår efter att ha gått en massa, massa, och när jag kom hem så bestämde jag mig för att pyssla. Det blev schackrutor i köket, (ska nog sätta mig idag med en minipensel och rakblad och fixa till kanterna på rutorna -.-) satte upp en list som alla redskap hänger på (sjukligt bekvämt), och spraymålade handdukshängaren i badrummet till svart så att den matchar draperiet och mattan. Maaaassa vitt och svart överallt, myspys. Jag bakade bröd också! Ett helt vanligt bröd, fast med pumpa-, sol- och sesamfrön. Mycket mumsigt! Igår gick jag också på jakt efter leksaker till Philip, tänkte mig köksgrejer och liknande eftersom han alltid så hemskt gärna vill vara med och laga mat och baka och ha sig. Tänkte att, åh, han kan få ett eget set så att han kan pyssla med det när han vill, hmhm. Bara det att bara tre plastkastruller gick på en hundring, och de var jättesmå. Nja, inte värt det. Då kan man ju lika gärna köpa riktiga grejer på ikea och få allting för samma pris. Hujedamig!




Yehey!

Efter några timmars lek i lekparken, promenad och shopping så kändes faktiskt allt lättare. Ja, gudars skymning. Ensamma på kvällskvisten också, sörjer lite över att det inte blev något forever young. Men, vad gör det? Plippisen var mycket söt idag också, och åkte rutschkana heeelt på egen hand (under mina vakande ögon förstås) och promenerade faktiskt en bra bit med mig innan han fick erkänna sig besegrad och åka vagn.





...

Sådär, nu får någon gärna rädda mig. Nu ligger jag där nere och väntar. Jag misslyckas med allt. Mitt fantastiska barn är inte lika fantastiskt som alla andra, han satte sig inte när alla andra gjorde det, han pratar inte som alla andra, han hade inte lika litet huvud som alla andra, han började inte på dagis vid några månaders ålder som alla andra. Tydligen. Fast i mina ögon är han ju mig, han är perfekt.

Jag kan klippa, klistra, sy, städa, laga mat, rita, photoshop,  stötta, hjälpa, underhålla, spela, kritisera film, och en gång i tiden var jag intellektuell och snabblärd och var en stjärna på historia, språk, matte, jag gick att ha intelligenta diskussioner med. Jag har varit aktiv inom olika sporter, så lite koll har jag. Jag ger, men inget kommer tillbaka. En blick bort och mumlande ord. Men på senare har jag inte förstått någonting, och känner mig bara tjock och hjärndöd, inte ens värt att försöka prata med mig.

"Du får hitta jobb nu."

...

Jag mår illa och är en fet nanny som kan photoshop. Trodde jag att det skulle bli bättre nu? Trodde jag att jag skulle få förstklassig uppmärksamhet och få känna mig speciell?

Så blåst ibland, så fruktansvärt blåst.

Bara sådär...

...så blev jag alldeles snuttepluttigt full av kärlek och mysighet, och attackerade nyss Plipploppstjärnan med en massa kramar och pussar tills han skrek och sprang asgarvandes iväg. Hade karln varit här så hade jag nog klättrat upp och pussat sönder honom också. Så nu, mysbilder på mina karlar!
















Yes!

Idag känns allt faktiskt lite lättare, och Plippisen har faktiskt varit ruskigt snäll att ha att göra med. Än så länge, haha. Snart ska vi bege oss ut och promenera, och smyga förbi karlns jobb och tigga till mig kaffe och ge honom dagens lunch ;) Det kanske blir en bra dag idag after all.


Sjuklingar eller trots?

Både jag och Plippisen verkar överdrivet trötta, och när han väl är vaken så är han mycket, mycket trotsig. Som att börja gallskrika på bussen när han inte fick min mobil, det var en rolig upplevelse. Eller när han inte får ta ut varenda kastrull och stekpanna från skåpet, då blir det också liv i lådan, och han till och med rycker tag i mig för att försöka flytta mig från skåpet så att han kan öppna. Luuuuugn, bara säga lugnt "nej".
Men massa-fula-svordomar vad jobbigt det börjar bli. Hela tiden, något nytt som han ska börja skrika om. Och är det för att vi är lite kassa som han är extra känslig eller är det ren och skär trots? Lutar nästan mot en blandning, gud vad mumsigt.
Idag tog vi oss också en svettig promenad ned till stan (för att lufta oss lite och komma ut) och stannade till och tog en kaffe på karlns jobb. Sen var det bara hem igen, och snart blir det fika och förbereda middagen tills karln kommer hem. Vi vaknade vid 10.30 idag av att karln ringde och väckte oss, och först var det ju asskönt att vi fått sovmorgon (helt amazing att plipp sov så länge när han la sig vid 7), men sen... trots. Så det hade nästan varit mysigare att gå runt och ladda upp batterierna på morgonkvisten innan han vaknade. Men men, inte så lätt att veta, och bara att bita i det sura äpplet. Och jag ska nog försöka hitta på något som håller oss båda glada. Kanske tvinga karln köpa med mjöl så att vi kan baka bullar? Han gillar ju att hjälpa mig med det :O Hmhm, tål att funderas på. (Bild från i julas)


...



Städtant med matlagningskunskaper.

Tristess

Åhåhuhu, både jag och Plipp har mest bara drivit runt idag och varit trötta. Karln klagar också på trötthet, så jag börjar fundilera på om det är någon sjukis på gång. Uh, kul. Jaja, jag är nöjd så länge det inte är magsjuka, gudars vad obehagligt det var att vara helt handikappad en hel dag. Nåväl! Jag ska ändå ge mig på kakor idag. Kakor är ju min nemesis, men jag ska försöka få till dem ändå.
Ah, och jag gick berserk i garderoben och la ut allt jag hittade på tradera. Vissa grejer gick åt dirr på "köp nu", och vi får hoppas att allt annat går åt lika snabbt ;)


Blåbärsplock och bullbak

Japp, i fredags, innan Plippisen kom, så tog jag mig ut i skogen. Ensam och med målet att plocka bär till en paj.

"..."

Hmm. Jag hade dock inte räknat med hysteriska getingar, mystiska ljud, fästingar som kryper på smalbenen (eftersom jag prompt skulle vara ashipp och gå med shorts och linne), en långfingerstor broms på insidan av låret, då och då höra ett smack i pannan från virriga insekter som krockade med min panna och så vidare. När jag råkade plocka en skitstor skalbagge istället för ett blåbär så skrek jag till, råkade kliva på påsen med bären och blev så sur att jag stod där i ensamheten och svor en bra stund innan jag gav upp och gick hem. Men! Jag gjorde det alldeles ensam i alla fall. Och karln cravade efter milkshakes, och jag insåg att det kommer ta ett tag innan jag ger mig ut igen, och bären skulle aldrig räcka till en paj, så det fick två blåbärsshakes. Det var ganska ballt ändå att känna sig duktig över att ha samlat ihop tillräckligt med bär, istället för de frusna dyrbarheterna man köper. Jag var också duktig och bakade bullar igår, en sats med vanliga kanelisar, och till den andra satsen gjorde jag eget jordnötssmör till. Mycket, mycket prima. De var tydligen populära också ;) Gud, vad jag har varit duktig på senare och gjort det mesta själv. Nu ska jag bara hitta någon vinbärsbuske så att jag kan fixa gele och saft.





(Alla möjliga läskigheter i skogen, huhu)













(tihshsihs, mr handsome i bakgrunden ;) )




Perfekt med lite vaniljsocker!




Bläckis

Plippisen käkade bläckfisk! Han starka små framtänder knipsade av lagom bitar som gick att äta ;) Den var omöjlig att fånga med besticken, så han surnade och tog upp den med handen istället, haha.


Teatime

Oh yes, jag sitter och myser med en kopp te nu. Om bara några timmar är det dags att fånga hem Plippisen igen! Myspys, undrar vad som händer i helgen? Hmhm, karlakarln kanske blir tidig idag, undrar vad jag ska göra för mirakelmiddag den här gången? Hmm... Jag tror jag tar med mig Plippis ut i skogen, kanske lyckas fånga en bäver och några bär, så kanske det blir superpopcorn. Om han nu har tålamod till sånt :O Jag tror jag får försöka locka med mig karln, så att vi är två som visar att det är kul, haha ;) Nää, men middagen. Hm. Tror jag kör något tacopajsliknande, eller, nej! Chili con carne! Där har vi det, mums mums - om vi nu har bönor. Haha, jag får köra en genomgång och se vad jag kommer på. Idag har faktiskt varit grymt skön dag, jag har mest bara gått runt och slöat. (wow) Jag körde ju alla sysslor igår, och idag... hade jag inget bättre för mig än att bara mysa runt i pyjamas, klappa katter och dricka te. Jag orkar inte ens göra en anständig lunch, utan körde bara ihop ett gäng mackor och läste ännu mer true blood. Haha, det låter så sorgligt och tråkigt, men när man banne mig i princip aldrig kan göra det så var det faktiskt fruktansvärt skönt.



Jag satt och klämde lite på tigermagen, och fick för mig att jag skulle fota mig själv, brutalt och rakt framifrån i underkläder, jag såg någon blogg förut som samlade på sig sådana bilder. Herregudarsskymning, vad hemskt. Men sen, efter ett tag, så... Visst, ingen platt tonårsmage som man hade förr, utan nu är den lite uppochnerhjärtformad. Men det syns ju inte med kläder på, oftast. Och jag är lite sur på att alla säger att den försvinner efter ett år. Det har snart gått två. Och kniven känns ju inte alltför lockande... -.- Och förbenade rumpa att samla på sig också! Hahaha. Men där har det faktiskt hjälpt med en jävla massa skrubbande och promenader... Bara keep on going antar jag :) Och för att förtydliga; jag tycker inte att jag är tjock, jag tycker bara att det finns områden som kanske bör finputsas -.- Haha.
Ju längre tid som går, desto mer börjar jag faktiskt tycka om det jag ser. Sen dagligt myspyskomplimangregn från karln hjälper nog en del också ;) Och komplimangen (jag tog det som det i alla fall, haha) om att jag ser fem år yngre ut med luggen, hjälpte helt galet mycket. Hahaha.






(Jag blev uttråkad och testade om lite finare kläder såg charmiga ut eller inte, och mjaaa. Snart så.)

Uuuh

Dammsugning: |√|
Tvättning: |√|
Dammning: |√|
Badrumsstäd: |√|
Diskning: |√|

....


Allt går så snabbt när jag inte har Plippisen här som hjälp. Hmm... Jaja, nu klippa ännu fler lappar till karlns band. Vi klippte runt en 288 om jag minns rätt här om dagen, och jag tänkte vara snäll och påbörja nästa hög.



Och, jag lekte med saxen tidigare idag också... Gudars skymning.



"ledigt"

Jahapp. Skapligt tomt utan att ha plippisen här på en vardag, när inte karln heller är hemma. Och eftersom det här blir min "lediga dag" så håller jag naturligtvis på att tvätta och ska snart rycka tag i den slöa dammsugaren och suga upp alla vidriga smulor som katterna passade på att sprida runt medans vi var borta igår. Föööör.... efter att jag hade lämnat Plippisen så åkte jag till karlns jobb, drack kaffe och läste true blood tills han skulle bli klar. Och det har faktiskt inte varit så mycket tantsnusk än, en gång kanske, men det gills inte riktigt, haha. När han var klar i alla fall, så brummade vi direkt iväg till Heron City, höll varandra i handen och myste runt i den stora gallerian innan vi var tvungna att moffa mcdonalds för att överleva. (Självklart missade vi den billiga thaibufféen, men men.) Efter att sen ha drivit runt och inhandlat snacks på willys, så åkte vi längstlängst upp och gick på bio! Aaaaw, hunbun bjödelibjöd och vi kollade på Inception som skulle vara tiiiidernas bästa film. Nja. Visst, äckligt snygg gjord, men jag har ingen aning om varför alla är så besatta av tanken på att den skulle vara bäst ävah? Iofs så märkte man ju att publiken var (okejdå, i min ålder, men jag försöker ju berätta att jag är äldre inuti) ganska unga, och de har antagligen inte hunnit bli lika kritiska som mig och karln. Vissa verkade inte ens förstå handlingen, vilken var sjukligt enkel att följa. De tråkiga onelinerserna verkade också gå hem hos publiken, som till min stora förtvivlan satt och upprepade dem till sina kompisar. Nej, samma hysteri som vid Avatar, den var också mycket mycket vackert gjord, men inte så schysst handling. Så, Inception är inget annat än en ruskigt, äckligt, jävla snygg men vanlig actionfilm. Pang! Sen charmar väl DiCaprio alla också, så filmen vinner ju säkerligen röster på det också. Flickorna som gick ut efter bion framför oss verkade också helt förvirrade av handlingen, och jag förstår verkligen inte vad som är så svårt att förstå? De olika nivåerna i filmen är just: olika. Helt olika. Det används inga svåra begrepp, och ingen avancerad hjärnmassage ingår heller. Och som alla andra vanliga actionfilmer så var slutet ganska förutsägbart. Men som sagt, den var snygg. Men bästa slut vinner nog The Mist, vad jag kan komma på nu, det finns säkert något bättre. Just för att man inte hade väntat sig det slutet, sånt är njutning. Så, gör inte som oss och gå in på bion med gudahöjda förhoppningar. Låtsas att du ska se typ Man Thing, så kommer du nog dö av förtjusning.

Men, vi satt i alla fall och delade på en godispåse och myspyshöll handen. ♥





Mika

Idag var F och G och hälsade på, Plippisen tyckte det var mycket uppskattat att ha någon i sin egen längd att leka med. Sen käkade vi hemmagjorda köttbullar till lunch, och nu slappar vi bara. Och... ja. Jag är fruktansvärt trött idag igen. Hade massor av energi igår, och idag är det bara "pöööh". I vilket fall, vi har en låt som piggar upp oss och som Plippisen gillar att stå och dansa med mig till ;) Och den gör mig så glad, av någon anledning. Jag såg den första gången i Lettland, när vi satt i hotellrummet och dog av värmen.


Äggpanik

Att vakna till liv på morgonkvisten av att hitta Plippisen med detta i handen, gjorde en mindre glad:



Men men. Inte mycket att göra åt. Bara att jag hade gömt undan min lilla box tillsammans med alla andra boxar och liknande filmer, undan från alla klåfingriga människor som inte har något bland mina filmer att göra, gjorde mig så fruktansvärt sur att jag stod och svor för mig själv ute i köket en bra stund. Passade också på att smsa karln och bevisa att det är minsann inte bara hans grejer som går åt då och då. Plippisen kom undan med en bestämd tillsägelse om att lådan är aj-aj, och jag försökte göra en ledsen min, men han blev bara ännu busigare och sprang iväg. Jag försökte stänga vår filmlåda lite mer, så att han inte ska nå in. Men nu är det ännu mer kaos i den, så jag får väl sätta mig och sortera allt. Igen. I min bittra morgontillvaro insåg jag också att äggen går ut imorgon, aaah, panik! Så det var bara att dra igång en pannkakssmet som passar prima till crêpes också, en semifreddo med björnbärssmak, och förberedelse till en omelett med svamp, lök och avokado som jag tänkte passar prima som förrätt idag. Tror jag i alla fall. Så ofta käkar vi inte fyllda bläckfiskar ;)
Plippisen höll mig sällskap i köket, och bläddrade lite i en kokbok och sa "oooooj" när det kom fina bilder. Han hjälpte mig också göra lite ordning i frysen, när jag packade in allt så gav han mig sakerna en efter en så att jag slapp sträcka mig efter dem och göra allt själv. Aaw, rar.



Semifreddon, äggulor, äggvitor och grädde var för sig. Lite florsocker, sen bär, sen smacka ihop allt försiktigt och sen in i frysen. Alldeles underbart gott! Såhär tjusig blev den:





Och omeletten tror jag faktiskt blir prima. Med alla mumsigheter så kanske till och med jag kan smaka ;) Helt perfekt att förbereda allt redan nu.



Mysmat och olycka

Helgen har väl varit obemärkt. Idag har varit en ruskigt ensam dag, men det är väl smällar man får ta, och jag har ju haft plipploppstjärnan som blev alldeles underbar efter att han äntligen fått lov att sova. Karln åkte och repade ganska tidigt (vi får väl se när han kommer hem den här gången) och hans barn var här igår till idag. Men, som sagt, det var ändå en ganska ensam dag. Jaja, Mijajlovich har gjort mig sällskap när Plipp har sovit, och när han vaknade gjorde vi riktig mysmat! Vi fyllde en fläskfilé med vitlök och svamp, och körde lite chilibroccoli till. Sen ris och bea förstås ;) Haha. Jag försökte mig även på att göra någon sorts avokadodip till, men det gick så fruktansvärt åt helvete och det var verkligen inte gått, så därav bearnaisen. Haha. Istället mixade jag ihop glass, yoghurt och björnbär så att det blev en alldeles slät och sorbetliknande "glass", och Plippisen uppskattade båda rätterna sjukt mycket.
Plippisen hade förresten haft blöja på sig och gjort både det ena och andra, och jag tänkte att han kunde få springa utan blöja och sen ta ett bad dirr efter att jag hade diskat, men riktigt så långt kom vi aldrig, haha. När jag stod och nynnande i allskönans ro med diskandet, så hör jag ett avgrundsvrål från hans rum, och han kommer springandes och är alldeles full av gråt och tittar förtvivlat på sina byxor och tar i dem och gråter ännu mer. Sånt charmtroll, haha, han var så söt att trösta när man försökte få honom att inse att olyckor lätt händer. Haha. När han insåg att han fick bada och lugnat sig lite så verkade livet bli lättare ;) Stackars Plipploppstjärnan. Han kommer nog avliva mig när han blir äldre och inser att jag skrivit detta fullt offentligt, haha. Nåväl, snart läggdags, och då blir det färga håret och använda borsten som mic tills karln kommer hem.







Han var förresten fruktansvärt söt häromdagen när det blåste en massa, och vi ändå var tvungna att ta oss ut. Då fick han låna en sjal, och han ville iiiiiinte riktigt ta av sig den. Den var väl varm och mysig när det blåste kallt ;)




RSS 2.0