<3

The West Coast Pop Art Experimental Band ♥

Varför slutar allt vara mysigt när det är som mysigast?

Grönsaksbam

Ärtor, gurka, palsternacka, och en dubbeltomat. Ojojoj, så sjukt mysigt!

BAM sa det, så kom det massor av grönsaker på samma gång. Noms noms noms. Chilin verkar mystiskt förbereda sig inför något, jag hoppas att den har samma avkommeglädje som de andra.


Skorskorskor

Ahaaa, äntligen kom ett paket från La Redoute, med min nya skor, shorts och underkläder. Förra årets ballerinor mådde inte sådär jättebra, så de fick kasseras... Plus att det blir lite svettigt att springa runt i Converse oavsett grad, huh. Och underkläderna, ska bli mycket spännande att testa Sloggi. För de ska ju vara såååå sköna och blablabla. Vi får väl se, haha. Och ett par nya shorts i rätt storlek är inte helt fel heller. (Men varför tog jag gula?) Typ alla mina shorts är från förra sommaren (förutom ett par som är kanske tre-fyra år gamla, men legat oanvända, längst in i lådan -.-) och då var jag ändå lite stor efter graviditeten. Så de är lite stora, haha. Usch, jaja, jag är inte L längre, utan ligger stadigt på mitt M (och ja, jag trivs ganska bra där, måste pika karln om han läser, så att han inte får för sig att jag klagar ;)) och sniffar mot S-hållet, så L-shortsen är lite... stora efter någon kvart. Tänk att jag hade XS/S förr, hua. Jag blev förstås tvungen att klämma mig i bikinin jag hade till Turkiet förrförra året (fasiken vad det börjar bli länge sedan, och jag hittade alla armband därifrån för någon vecka sedan som fått börja agera fotlänkar :D ), och den satt faktiskt näääästan som då :O Jag blev mycket, mycket nöjd, och la mig på balkongen och lapade sol tillsammans med karlns Hawaiian Tropic. För det var ju min favvobikini, usch vad man såg brun och snygg ut i den. Kanske för att mina bröst var lite puffigare på den tiden också, men men, den ska nog look great med den nuvarande formen också. Man får väl samla ihop dem och knöka in dem där på något vänster, haha. I fix! Fast å andra sidan köpte jag ju ganska nyss en snygg ny. Men eftersom alla trådar är 3 meter långa så blir det världens bollar på ryggen som kanske inte är superpopcorn att sola med... Hm hm. Shit, vilka problem, haha. Jag tror jag springer iväg och skär kött till middagen istället och pular ihop någon nice marinad.






(Utmanande bild, men vad tusan. Sen är den ju snyggare när man står upp, huabua!)

Morgonpigga

Japp, idag tog vi oss ut på promenad mot storaffären redan vid 9! Först ned och panta burkar direkt när miniaffären öppnat för att slippa köpa frimärken med kortet, och sen begav vi oss. Redan när vi bara kommit bortom vårat hus så började jag svettas som en idiot och det var så sjuuuukt varmt. Svalt och mysigt inne i affären dock (Plippisen verkade hålla med), och för en gångs skull shoppade jag nääääästan enbart det som stod på listan. Det var en liten brödbit och mozarella som lyckades charma mig och slinka ned i korgen. Naturligtvis överskattade jag min bärförmåga (plus glömde helt att det var en bra bit hem också) så jag körde en favorit i repris och slutade med två paket blöjor och tre kassar. Mhm mhm mhm. Jag måste se fasligt komisk ut när jag förgäves försöker lasta hälften av grejerna på vagnen, och sedan gå släpandes med allt hemåt och då och då ta en vilopaus och byta händer. Jaja, vi får ju mat i alla fall, och vad gör man inte när man saknar bil? Haha, jag får skylla mig själv som inte bara kan köpa en halvfull korg mat, utan måste packa i den till bristningsgränsen. Förbannad tur att jag inte föll för frestelsen att handla mer ;)



Det var förresten förbannat mysigt igårkväll också. Jag och babybaby "skedade" (usch, vad jag avskyr det ordet) på vår "madrass" (ihopvikt dubbeltäcke...) och tittade på nya True Blood och Hung-avsnitten. Huuur myspysigt som helst, och åt mörk choklad och drack saft. Han var sådär överdrivet mysig igår, och jag fick till och med den där i-början-av-förhållandet-känslan, som jag tänker leva på ett bra tag nu, haha. Åhåhå, snuttsmuttkarln. Jag sov som en gris inatt, haha, medans karln låg och förbannade värmen och katterna. Tydligen hade jag vaknat när de busade i köket, svurit över dem, och sen somnat om. Detta minns jag inte alls, så det var lagom kul att vakna upp och sen gå ut i köket för att fixa krubb, och kliva på en miljon kattmats-bitar som låg vackert utspridda i HELA köket. Mycket smärtsamt, och mycket irriterande, så det var bara att bli en såndär jobbig människa och dra igång dammsugaren precis efter 8. Plippisen tyckte det var kul i alla fall. Och börjar man dammsuga köket kan man ju ta hela lägenheten liksom, och sen störde disken mig, så den fick också tas hand om. Hade jag inte gjort rent badrummet för någon dag sedan hade jag säkert hoppat på där med, haha.



Jaja, nu ska jag fortsätta försöka få in Bad Things (Jace Everett) på gitarren, och när Plippisen vill ta sin lunchnap tänker jag dö på balkongen. Heeeelt slut nu när man fick sitta ned en stund.

FUTURAMAAA

AAAAHHHH, jag kom på igen att Futurama har åter börjat sändas efter att de blev nedlagda för några år sedan nu. Aaaahdfkgdkfjm, jag är så glad. Jag och babybaby mystittade på de två första avsnitten för några dagar sedan och ååååh. Åhåhåhå, jag kan inte säga så mycket annat än bara en massa mys-åh.


Gudars

Shit, vad trött jag känner mig. Kroppen känns helt seg, och inte ens morgonkaffet fick igång mig så som jag hade hoppats att det skulle. Men men. Kanske piggnar till snart. Om inte annat kanske under promenaden till affären (som jag har planerat i huvudet i några timmar nu). Eller så blir det kaos av allt, haha. Åh, det suger så hårt att inte ha körkort eller bil, förstå vad jag hade kunnat handla massa tunga saker om jag bara hade hunnit fixa den biten. Plippisen verkar också vara seg idag, han sitter med Mr Flannagan med sin bil, keybord och dockvagn och sneglar på tv varvat med moffande av äppelbitar. Ibland kommer han hit och säger hej, för att sedan gå iväg igen och pula med sitt. Han är mysig när han är sån, haha. Och oj vad lätt han somnade igår, dirr vid 7 :O Och sen vaknade han ju förstås när karlns klocka ringde imorse (som vanligt) och har varit överdrivet mysig nu hela tiden. Hur skönt som helst. Verkar bli ruskigt varmt idag också, så vi får se om vi kanske går ut en längre stund med lite fika eller något. Om nu inte prettomammorna har invaderat och tagit kontroll över lekplatsen dvs, vi får se :O


Växtmys

Titta på den! Oh my, vad stor den har blivit. Och jag har tagit hand om den från frö, och minns när den var tändsticksstor. Mycket, mycket stolt över mig själv, och speciellt när det börjar komma tomater. Plippisen är hemma nu också! Full av bus och pratglad var han med ute på balkongen, och hjälpte till att vattna och rensa och ha sig ;)

Åååh, det ska bli så mysigt sen när den växer till sig ännu mer. Jag hade ingen större kruka förut, därav hinken. Men, så länge den trivs så, haha. Ärtorna verkar också frodas, och Plippisen hittade massa gamla blad på chilin som han förnöjt satt och plockade bort, följt av applåder.

 


Midsommar avklarad!

Vi började hela kalaset med att på torsdagen träffa karlns arbetskamrat(er) på eftermiddagen, för att sedan runda av med att ta oss till H på kvällen. Jag var dock huuur trött som helst och var tråkig och låg och småsomnade medans karlarna diskuterade musik och roade sig, men dagen därpå blev hysteriskt mycket trevligare. Vi åkte hem till karlns systerson och hans fru 2b, T och C, och käkade mycket mums! Hon hade slavat i köket och fixat ihop hasselbackspotatis och smör- och vitlöksstekta sparrisar, naturligtvis med några tjusiga köttbitar som hon stod och masserade när vi kom ;) Jag tänkte ta kort på den söta uppläggningen, men glömde naturligtvis, så det fick bli efter att alla hade roffat åt sig.



Efter maten spelade vi Rock Band ett tag (get ready 2 rokk testade nog allas gränser, haha) och efter det bjöds det på bananer stekta i socker/kanel/smör med vaniljglass och colasås. Huuuur gott som helst, åhåhå. Jag sitter redan och försöker fundera ut vad jag ska bjuda tillbaka på. Eller, ja, vi. Haha. Till slut, efter några rundor Buzz så drog jag och karln oss vidare ut på krogen. Fortfarande vid ruskigt bra humör, och vi satt i princip bara och mös och tittade på alla överdrivet fulla människor och fnissade åt iq-befriade fancluben. Tragiskt är nog rätt ord för dem/det, hahaha. Efter stängningen lyxade vi till det och tog taxi hem, och väl hemma satt vi och myspyste och plinkade på gitarren tillsammans i nästan två timmar. Mycket, mycket mysigt.

Igår var vi ut och åt också! Och då inte kebab eller något sådans kraffs, utan riktiga grillade köttbitar och sånt. Hur mumsigt som helst. S, E och J gjorde oss sällskap, och återigen satt vi som nyktraste gänget och kikade på alla fyllon och fnissade. Men shit vad obehagliga vissa pääpole är, i mitt icke-berusade tillstånd blev alla hälsande män en aningens påfrestande. Fyllon som kommer fram med slemmiga "heeeej". Uffpuff, nejtack. Inte en gång heller, wtf liksom. Men jag gillar när jag och babybaby skulle ge varandra en snabb puss vid baren, och piercingarna lyckas haka fast i varandra. Haha, vi fick stå ett tag och försöka lirka loss oss från varandra, ganska sött. Myskarln, åhåhå ♥

Så summan av kardemumman; det var en mycket trevlig midsommar. Nu ska jag snart iväg och hämta Plippisen, handla och slänga ihop några bröd. Aaah, note to self, måste fixa passet på måndag! Annars är det nog inte så lyckat att försöka komma med flyget, haha. Första semestern med en bf överhuvudtaget, och med myskarln kan det ju inte bli bättre. Han har lovat att vi ska gå längs stranden och att han ska hitta en bärnsten, haha. I värsta fall får det väl bli en gråsten eller något, men men, fortfarande babybaby som hittat ;)


Bang bang, my baby shot me down

Yes, jag sätter den långsamt men säkert nu :)

Lagom stolt över mig själv, haha :D


Keybordmannen

Jag älskar verkligen att Plippis hämtar sin keybord och sätter sig och spelar varje gång jag sitter med gitarren :D (Det klickade ju till slut att han inte fick röra den, utan kunde spela själv istället.) Hahah, åååh, så söt. Jag har förresten satt flera olika intron nu, själva låtarna är lite jobbigare -.- Hahaha. Men Hurt av Johnny Cash (eller NIN om man vill) sitter mycket bra, men går än så länge sjukt långsamt. Haha.


Kladdfrukost

Eftersom havregrynen var slut, och jag helt enkelt inte orkade ställa mig och göra mannagrynsgröt 7 på morgonen innan kaffet, så fick det bli yoghurt och mackor till frukost idag :) Lillkarln uppskattade det hemskt mycket, och självklart var det ingen värdelös barnyoghurt med 875 olika konserveringsmedel och sockerarter, utan vanlig, enkel yoghurt.



När vi var och handlade sist så snubblade jag över havremjölk, oh my! Det drack jag senast för fleeera år sedan hemma hos min moster, och jag hade för mig att det var fruktansvärt gott så jag köpte givetvis hem ;) Det med lite flingor, linfrön osv, åhåhå, gott. Jag har köpt hem en massa jäst också, så ska testa dra ihop ett bröd med det :) Jag vågade inte ta vaniljvarianten då, men det är garanterat något jag ska smyga till mig vid nästa handlande. Hoppas den är lika god!



Mysbebisen och jag ska snart bege oss ut på promenad, och ska försöka vara så livliga som möjligt ute så att han sover gott under sin lunchnap. Så att jag kan sitta och göra klart karlns skiva, det blev ju tydligen lite tidigare än väntat...


Såja

Okejdå. En liten promenad och tupplur senare, så var alla i topp sen igen. Jag tog till och med upp gitarren igen, haha. Jag kämpar just nu för fulla muggar med:

Bara för att den är så äckligt fin.
Och semestergrejen löste sig ju afterall, det känns bättre och bättre. Kommer bli så ruskigt nice. Solstränder och drängiga hålor, haha. Och apelsinen kommer ju försvinna, och SJ är smällar man får ta. Sådärja, positivt tänkande, åhåhå. Nu är jag sådär mysig och nöjd igen, och morgonens hysteri är helt som bortblåst. Bara hämta lite kaffe och fundilera vad vi ska ha för middag. Liksom, vem blir inte söndercharmad när karln leker Mr Romance och pratar om solstränder där vi ska ha med oss vin och mat och bara må bra? Åhåhåhåhå....


Uuh

Mycket, mycket, mycket värdelös dag. Jag har en apelsin i örat, blev sur på gitarren, har för mycket krampliknande känsla i handen för att kunna virka, fantasin är död så kan inte rita, SJ är totalt efterblivna, nojar upp mig inför klippandet så freezer varje gång jag ens tänker på det, barn som röjer runt i garderoben och totalt struntar i att jag säger till honom, iq-befriade barn i lekparken, iq-befriade människor överallt, reseproblem samt hysteriska katter. Just SJ avskyr jag så fruktansvärt mycket för tillfället. Just nu vill jag bara lägga mig ned och gråta och förbanna allt och alla, ta ett varmt bad med en kopp indiete och landa i koma till någon bra musik. Men får man det?

Nä. Jag tror jag gör en fruktsallad till mig och Plipp istället. Så kanske han går med på att sitta och rita en stund. Eller kanske somnar. Då lägger jag mig nog på balkongen med min kopp te. Och blocket, man vet ju aldrig när fantasin vaknar till liv igen.


Del 1

Yes, nu äntligen försökte jag på allvar sätta mig med gitarren (visst att det är karlns elis, min lär ju komma i veckan, men principen lär ju vara densamma), och till slut började faktiskt bitarna hamna på plats. MEN. Då fick Plippisen syn på mig, och skulle prompt vrida på allt, dra i alla strängar och försöka roffa åt sig den. Och vilket liv det blev när jag försökte få honom att inse att den var "aj-aj". Han blev hysterisk och kastade saker omkring sig och bara störttjurade. Jag försökte strunta i honom, och fortsatte plinka. Efter ett tag (när han lugnat sig) kom han tillbaka igen, för att typ testa om det var okej att ta gitarren ifrån mig den här gången. Fortfarande aj-aj, och samma raseriutbrott igen. Detta hände väl en 4-5 gånger, innan jag gav upp och la ifrån mig gitarren och Plippisen fick ta sig en tupplur. Han blev ju helt slut av att bara stå och skrika på mig. Men jag lyckades hålla mig från att bli arg på honom, utan höll bara lugnt och sakligt fast vid "nej". All tålamodsuppmuntran i helgen kanske satte sig ändå. Jag höll ju på att bli mer galen på gitarren när det inte fastnade först, men vilken... hmm... happyfeeling det var när det liksom klickade.

Och, jag tror vi har konstaterat att gitarrspelande är något som får ske när antingen karln är hemma, eller när Plipp sover. Hua.


Oh, sweet silence

Varför känns det som att det har varit 100 barn här den här gången? Jaja, summan av kardemumman är väl att det var en ganska hyfsad helg ändå. Äventyrlig, men hyfsad, men det är väl sånt man behöver från gång till gång? Och än en gång fick jag beröm för mitt änglalika tålamod, vilket värmer lika mycket varje gång karln pussar en i nacken och säger det. (För han ser ju inte monstret inombords som är galen och sliter och skriker och har sig, haha) Jaja, jävla tur att man är envis av sig i alla fall, haha. Uff, och dessa förbaskade katter som saknar hyfs och är galna. Jag längtar tills de är lika gamla och kloka som Milo. Oh, vad skönt allt kommer bli. Men jag fasar inför Plippens kommande trotsåldrar (för de verkar ju komma typ vartannat år om man läser om skiten -.-), men men. Ingenting är omöjligt, haha. Imorse tog jag och karlns äldsta son tag i brödbakning, vid sisådär en 7-8 på morgonen... Jag är mycket stolt över att jag kunde hantera hjälp av någon, jag som brukar få panik om jag inte har fullständig kontroll när det gäller bakning och shit och sen ha någon som rör till allt ännu värre? Hua. Men nu, I did it. Jag till och med lät ALLA TRE barnen baka ut brödet tillsammans med mig. Plippisen smakade förstås på sin degklump, men insåg snart att den var ganska äcklig och bestämde sig för att kavla ut den istället ;) Karln kom in på slutet och rullade till några frallor, och det blev sjukligt goda med hela linfrön, solrosfrön, garnerade med solros-och linfrön. Galet mumsiga varma med smör, åhåhå.



Senare åkte karlns barn vidare till sin mor, och han själv drog iväg på rep. Så bara jag och Plippisen kvar, och vi promenerade iväg och handlade, och kom sen hem till sweet silence. Eftersom jag hunnit städa överallt innan, så var allt rent och fint, och det var nästan överdrivet, haha. Plippis fick krubba, och jag kunde bara sitta och njuta över att han uppskattade maten så pass mycket att han slevade i sig allting heeeelt själv, och jag behövde bara sitta och hålla honom sällis. Hur myspys som helst.



Efteråt satt vi och slappade framför tvn, och till slut begav han sig in i barnrummet och lekte på egen hand och jag planterade mig här och dödstirrade. Plus att karln nu är på väg hem, så jag ska försöka börja förbereda en lite försenad lunch till oss :)


Tru:Blood

Hur ballt är inte detta?! Lätt att jag beställer väl där i början av juli från ballaste http://www.sfbok.se/... (De har för övrigt så vansinnigt mycket prylar man måååååste ha ;))


Nya glasögon! :O

Igår kom de nya glasögonen från Jean Paul Gaultier, och jag kände mig lite tveksam till dem först... Men karln fick sitta och stirra på mig en stund och övertyga mig om att de var fina (plus att han skojade till det hela och sa att de såg ut som en "feministförespråkares" glasögon samt tog på sig dem och låtsades vara hysterisk gnälltant) så till slut lyckades jag acceptera dem. Och nu kan jag inte sluta pilla på dem! Sen har jag ingen linsvätska hemma, så jag kan inte ta ur linserna riktigt än och kolla om jag överhuvudtaget ser något i dem (men det tror jag inte ska vara några problem), så det är sjukt frustrerande.

Eftersom det är så dåligt väder idag också, så höll vi oss inne på förmiddagen och städade i gåingarderoben. Plippisen var jätteduktig och hjälpte mig fylla påsar med vinterkläder, skicka-vidare-kläder och så vidare. Sen gick han runt med dammsugarmunstycket och gjorde brumljud. Efter att ha rensat kom jag på väääärldens bästa idé: jag gjorde om det hela till "min" walk-in-closet :O Visst att det står en bilbarnstol och hänger en borr där inne också i brist på annat ställe att ha dem på, men fortfarande! Nu ligger inte alla kläder ihopskrynklade i lådan längst ned som Plippis OCH katterna envisas med att öppna och gräva ut innehållet. Och istället för att ha kaos bland underkläder och strumpor så fick de också egna lådor, åååh, myspys. Det enda som saknas är skoförvaring, som skulle vara perfekt där till höger... Hmm, jag köper stuff och fixar ihop själv sen när jag ändå ska iväg och äventyra efter nät till balkongen. Hahaha ;)

Misslyckad manikyr

Barnet somnade som förutspått precis efter lunchen, så jag strosade runt på egen hand. Sen beslöt jag mig för att ta en annan väg hem, och en-massa-fula-ord vad jobbig den förbenade backen var! Den tog aldrig slut, men när man väl trodde man var på toppen så var det naturligtvis dags för en ny. Så man gick förbi folk i busskurerna lagom svettig och andfådd, haha. Med ett rosa linne, så jag hade säkert världens pölfläck på ryggen. Vore tippat min tur liksom. När vi kom hem så fortsatte barnet med sovandet, så jag la mig på balkongen och tänkte myspysa i solen. Det gick ju ganska bra, tills jag tänkte ge mig på att köra lite fransk manikyr. Jag kom faktiskt till slutet också! Plus att jag faktiskt fick till det ruskigt bra, så jag var asnöjd och satt och spretade med fingrarna och lapade sol. Naturligtvis ska en kattfan PRECIS då komma ut i full galopp och hoppa upp på balkongräcket, och sitter där och vinglar. Så i ren panik fick jag offra de söta naglarna och greppa tag i katten och lyfta in honom igen. Och naglarna... ja... Allt blev en enda stor klump mot nagelbanden, där det satt fast ett stort antal kattpälsstrån. På 6 av 10. Schyrre liksom. Jaja, man kan inte lyckas med allt. Jag fick ju trots allt lite sol, kunde sitta i bikini på den sista överlevande filten och lyssna på musik, helt i lugn och ro :)


Truuu blöööd

Åhåhåhå, vi såg första avsnittet från säsong 3 för några dagar sedan, åhåhå. Jag älskar introt, usch, helt perfekt:

Det var mycket mysigare när vi hade hela förra säsongerna hemma, att sitta och vänta är inte min cup of tea, hua. Men men, snart så. Och Telia hade ju en asmysig True Blood-tävling, vi får väl hoppas att jag har samma tur där som jag hade med Oriflamepaketet :D

Snart ska vi in till stan igen också! Lunchdags med karln, och förhoppningsvis somnar Plippisen i vagnen efteråt. Han har gjort det flera dagar i rad nu, och det är så... rofyllt på något sätt. Man liksom vet att han är tillräckligt nöjd och mysig för att bestämma sig för att somna där. Då är det perfa att bara strosa runt och leka egoist.


Sydags!

Under vår och C's promenad, så gick vi in i en sybutik när hon skulle kolla tyger till sitt bröllop (myspys) och jag hittade maaassor av tyger som jag bara ville greppa tag i och ta med hem. Men, ett svart med vita prickar fick mig att fastna helt, och efter att ha stirrat med rådjursögon på C så kom vi fram till att jag ska få ockupera hennes symaskin och sy en klänning! Yeeeheey, jag ska klippa och ha mig idag, sen ska jag och plopp traska över till henne nästa vecka och sy ihop den. Noms noms. (Självklart drabbades jag av storhetsvansinne och ville direkt sy en massa massa, men... ett projekt i taget.)



De hade också sjukligt billigt garn (10 kr st och liknande!) och stoppning, så nu kan jag börja med amigurumin igen! Jag har inte riktigt velat göra det innan eftersom jag inte haft något att stoppa dem med, och jag har haft för dåligt samvete för att kunna sprätta upp gamla sötnosar och ta deras innehåll. Sen fick jag i uppdrag av karln att göra cdcover till deras skiva, uuuh, nervigt värre. Tänk om det blir riktigt b och alla blir missnöjda och det slutar med att de beställer istället? Pressure, usch, skammen kommer aldrig dö om det inte blir perfekt. Så, jag gav mig fasiken på det och har redan skissat ihop ett utkast som karln ska få grandska när han kommer hem. (Det var ju ruskigt skönt att sitta på balkongen i solen och rita, ruskigt rofyllt, så det gick snabbt också :O ) Men, nu ta tag i disken och börja förbereda, kanske ta en tripp med dammsugaren också. Om nu inte virknålarna börjar skrika på mig förstås ;)

God morgon!

Yes! För en gångs skull verkar det bli vara en god morgon, utan hemskheter. Jag är till och med klar tidigt, och snart ska vi iväg och promenixa med C. Mot tygaffären! Jag har fått i mig kaffe, Plippis åt mycket bra frukost (och en massa av det), det enda som gör morgonen negativ är min förbannade lugg. Överallt, helt utom kontroll. Men men. Smällar man kan ta, surnar jag får den väl åka bak, höh. Senare luncha med karln, och då ska jag passa på att köpa in lite nya strumpor -.- Självklart missade jag tävlingsdatumet för berättelserna, jag trodde att det var den 15e idag, but nooooo. Så, ingen chans att vinna en helgkurs för mig inte. Uff, får vara mer taggad nästa gång. Men nu, over and out!


Pluggar!

Från https://www.crazy-factory.com/index.php

Japps! Idag inhandlade jag och babybaby pluggar, han tog "vanliga" tunnlar medans jag som vanligt var tvungen att sitta och klämma och kika på exakt allt. Det blev till slut bland annat dessa, den svarta med stjärnor känns mer som vardags, medans man kan gå till överdrift med massa glitterstuff vid mer speciella tillfällen. Så känner man sig lite kvinnligare också ;) Det lockade som tusan att köpa träpluggar, men efter att ha upptäckt att de behöver lite mer underhåll och smörjas in och ha sig så kom jag snabbt på att jag kommer lyckas glömma bort det och hela fadderullan kommer sluta i att öronen trillar av. Hahaha. Men jag har världens beslutsångest över var jag ska stanna? Spiralen på 8 kan jag snurra runt överallt, så det är ju inte långt kvar till 10. Men 10 känns ju på gränsen till värdelöst, och då blir 12 liksom, nära gränsen. Så 14. Men då är man ju ändå och sniffar på 16? Nä, uff. Sen tror jag inte att jag passar i allt för stora heller, då blir det väl Musse Pigg-look-alike av hela smeten. Sooo... vi får väl se hur jag gör.

Jajustja, soffolket kom faktiskt den här gången! Titta vad tomt och stort och skönt det blev!


En stor hörnsoffa har liksom stått intryckt där. Helt underbart vad mycket utrymme det blev. Katter och barn verkar också uppskatta utrymmet, de har varit helt galna och sprungit fram och tillbaka i full fart. Underbart.

Åhå

Bara för att babybabysnuttsmuttmyskarln är bäst ♥


Krimskrams

Jag och Plippisen tog oss ut relativt tidigt idag för att uppdatera snusförrådet och äta lunch med karln. Vi åkte in innan 10 (och hur skönt var det inte när det typ bara var jag och 4 pensionärer där?), och efter att jag handlat mat tyckte jag det var en jättebra idé att vi skulle fika lite. Bara jag och Plippis liksom. Sagt och gjort, jag inhandlade lite färska hallon och en mer till mig. Vi knatade ned till vattenkanten och satte oss till ro i gräset, och jag packade upp allt och var på världens myshumör. Efter att ha smakat ett hallon såg pojken ut såhär:



Och efter det fanns det ingen tröst alls, han blev plötsligt hur arg som helst när han inte fick hålla i hallonlådan, och ännu surare när han inte fick sitta och kladda med sin vattenflaska och började skrika och klämma fram tårar. Så mycket för mitt mys liksom. Men vi satt kvar där tills han fått lugna sig lite, sen var det bara gå iväg och luncha med karln. Sen blev det soppingsopping... Aaah, det var länge sedan jag bara gick och plockade och frossade i ögongodis och grejer. Det blev ett gäng örhängen och diadem och en underbar ny hårklämma. (Summer glow lotionen köpte ju babybaby till mig tidigare.)

Lätt att jag kommer sitta och pröva allt imorgonkväll när karln ändå är ute och repar. Jag fullkomligt älskar armbandet till höger, det syns inte så jättebra, men gudars. Myspysigt. Efter lunchen var ju Plippisen hur lugn som helst, så vi vandrade runt och jag mös runt och gick och frossade i doftande parfymavdelningar och gjorde en liten inköpslista i huvudet på mig själv. Men, nu kom posten med mina efterlängtade spiraler oooooch...  TEKKEN 3!!! Till PS1an! :O Och soffolket verkar komma idag, och allt bara känns hur bra som helst just nu. Jag och karln ska ha myskväll ikväll också, alldeles underbart om monstersoffan försvinner. (Då blir det ju sitta tillsammans på madrass eller liknande, höhöhö) Då, titta på mer Generation Kill och kanskekanskekanske köpa in mumsigheter. Åhåhå.


Sooo var helgen slut

Den var ganska händelserik ändå, även fast det inte blev något badhus. Huhu :( Jaja, det kommer väl fler tillfällen. Idag kommer ju minimannen hem också, ska bli mycket mysigt. Jag har känt mig duktig idag som hållt helgens disk under kontroll plus städat badrummet och haft mig. Idag ska det komma soffolk igen också, hoppas de vill ha den... så att monstret äntligen försvinner någon förbenad gång!

Kort och gott, skön helg med mumskarln. ♥



Nu hittade jag ännu mer om slukhål. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7292674.ab Usch, det känns otäckt på något sätt när allt händer samtidigt. Eller det kanske det alltid har gjort, bara att jag uppmärksammas mer på det nu? Jaja, snart kommer jag väl joina 2012-gänget och börja gräva ett litet skyddsrum uppe i skogen.

Tågdags

Yes, alldeles strax ska jag och Plippis börja bege oss mot tågen (hoppas vi får plats på bussen och att de går smärtfritt....) Uff. Igår var vi också iväg och tog en fika med karlns systersons fästmö, det var mycket trevligt.



Plippis fick en melonbit, och jag råkade naturligtvis ta en cappucino istället för latte... Jag skyller på förvirrningen och intima studenter :O Nåväl, snart dags att bege sig, usch. Lite tur idag hade vi dock, min kusin gick med på att köra oss den sista biten (praaajs the lordh) så vi slipper i alla fall traska i regnet. Uffpuff. Och jag ska väl försöka få med mig hörlurar till min hypermoderna mobil där jag har två låtar (har ju förstås ingen datakabel). Som går på repeat. Yeey. Här är en av dem:

Repeat i två timmar. Eftersom jag blir så uttråkad om det är helt tyst, och det enda som ibland bryter tystnaden är chipsmumsande och oförskämda människor eller skrikande ynglingar. Så ja, då föredrar jag samma, tjatiga låt. Haha. Men snart får babybabysnuttsmutt sin HTC, och då får jag hans ericsson. Lite bättre i alla fall :D


Lockar och horn

Åh, vad jag har bestämt mig för att försöka hålla håret så fint som möjligt. Jag är så trött på att mina vansinniga lockar blir alldeles frissiga bara någon dag efter klippning, oavsett om det är hos frisör eller självgjort. (Okejdå, kanske inte bara en dag, men ni förstår) Jag minns att min frisör skällde ut mig efter noter sist, eftersom jag råkade berätta att jag inte använder hårinpackning, att jag misshandlade mitt hår och allt vad det nu var. Men jag fick creds för användningen av balsam i alla fall, haha. Idag (igen) ska jag försöka mig på de där pin curlsen, vi får väl se det går. Tills dess, uppsattuppsattuppsatt! (Jag älskar förresten mina ögon i dagsljus, fullkomligt älskar!)

Och jag är fruktansvärt glad över att babybabysnuttsmuttkarln köpte mig ett par spiraler av horn! Två stycken till och med :O Vi hittade handgjorda i horn på Tradera, hur prima som helst. Sen ska jag försöka byta ut den förskräckliga ringen mot något, jag springer bara runt och biter sönder den och får panik när den klickar loss.

De var 8or, och jag har ingen aning om vad jag har lyckats tejpa upp till på örat med tapern. Minns inte ens hur stor den var från början, och har inget att mäta med heller, haha. Självklart såg jag ju också att hon som sålde det här paret har hur mycket som helst, även vita precis likadana. Hmhm, jag vet vad jag önskar mig i julklapp i alla fall :D


Yääs



Grillning för fjärde dagen irad. Återigen lyckades jag göra för löst pulvetmos, halvfabrikat är verkligen inte min cup of tea. Jag försökte också göra charmiga lockar av mina nuvarande lockar, men resultatet blev en svampformad afrofrisyr. Mindre sött på mig, så det borstades snabbt tillrätta och fick bli en liten tofs istället. Men en vacker dag ska jag få till det! Idag är motivationen puff borta. Men jag är på helt rätt humör att fortsätta skriva till tävlingen...

Utrensning

Medans jag stod och pysslade med ditt och datt, så hörde jag hur karln helt hux flux lyssnade på In Flames. Därför ska jag nu, i min ensamhet, sitta och frossa i dem. Måste ju bara. Och självklart dela med mig:

Yes, tog bara random låt som duger mycket prima. Hur som helst är han och repar med bandet nu, och jag har verkligen inget att göra. Funderade på att diska och skrubba och hela kitet, men det fick räcka med dammsugning och skurning av golvet. Innan jag tar mig ett bad kanske jag ger mig på badrummet (igen) om golvet stör mig tillräckligt mycket. Men annars; nä. Jag orkar inte. Jag rensade hela badrumsskåpet tidigare idag, och det blev två stora påsar som fick skickas vidare. Usch, hemska gamla lotions som var hälften genomskinligt flytande och en fnasig gammal deo. (Inte världens mysigaste info, men så ni vet så använde jag dem inte, de har bara stått längst in, längst bort ett bra tag...) Vissa grejer skar i hjärtat att kasta, men vad tusan. Vad ska jag med bronzing powder till när jag är blek som en ipren? Speciellt den jag hade där, tydligen trodde jag att jag var superbrun förr i tiden... Eller den där ögonbrynspennan som man fick ta i för kung och fosterland för att lyckas få någon som helst effekt av, men tog man i det minsta för mycket blev det bara ett skarpt, brunt streck. Mörkbrunt. Återigen, blek och rödhårig, njaaaa, passar nog inte mig. Och eftersom den legat där så förbaskat länge, så fick den hamna i påsen. Men två fulla dag&nattcremer från ACO hade jag verkligen jättesvårt att kasta, enda grejen var ju att de inte passade min hy, så jag lyckades övertala karln att börja använda dem. Så vi får hoppas på en american psycho-stil över honom till slut ;) Haha. Nej, usch, världens separationsångest över alla grejer jag rensade ut. Naturligtvis kom den klassiska skvätten av storhetsvansinne också, så jag skyndade mig snabbt till alla vrår där jag gömt kläder som inte gått åt på Tradera och kastade dem också. AAAAHHHH, mina saker, mina älskade lumpsamlingar. Jaja. Det blir ju städat och fint i alla fall. Allra största sorgen är väl att min parfym ser ut såhär:

 

Själva "tryckgrejen" är borta. Så nu får jag liksom slå flaskan hysteriskt mot handen och sen snabbt försöka kleta ut parfymen där jag vill ha den. Sjukt jobbigt, och jag har prövat med flera andra flaskors tryckgrejer, men inte en enda verkar vilja fungera till den. Så nu när min Paris Hilton Just Me är slut, så har jag världens panik över att få fanskapet att fungera. Annars kommer jag bara ha en röd och svullen hand och lukta svett efter alla ansträngingar för att få ut något ur flaskan. Very well, intresseklubben antecknade säkert för fullt.


Cillit bang for the win

Javisst! Efter att ha gått upp innan barnet nu på morgonkvisten så känns det så. Plus att jag fick med mig detta hem igår:



Ta daaa! Cillit Bang for the win! Nu banne mig ska badrummet bli så shinyshiny, funderar nästan på att ha med före-och efterbilder här. Bara för att liksom poängtera mitt ytterst händelserika liv, haha. Nä, jag trivs faktiskt. Hemmafru är väl rätt ord? Eller ja, hemmamö i så fall, höh. Bara mysa runt och städa och göra det mysigt överallt (vilket ibland känns som världens utmaning...). Jaja, nu, mot ze bathrum.

Grillning...

Vi var på äventyr bland en massa olika affärer (promenad + nöjen, kan inte bli bättre), och väl inne på Elgiganten så rycker karln bara åt sig en elektrisk grill. Inga om och men, det var bara ta tag i den och gå mot kassan. Haha, han förvånade mig ganska rejält. (Men, det var ju lätt värt de där 199 kronorna, den och den fungerar priiiiiima.) Det blev fantastiskt väder, så vi promenerade vidare mot mataffären och inhandlade kött, potatissallad och andra mumsigheter, och kuttrade om att vi skulle myspysgrilla efter att Plippis gått och lagt sig. Rusktigt stor mysvarning. Visst, det kändes väl lite sisådär att duka upp vår lilla balkong som är helt överfylld av växter och stolar, och sen sitta där med en förbannad grill (som först luktade smått av bränd plast) med alla vakande fönster mot oss, men den känslan gav med sig efter ett tag. So what liksom? Ingen som helst rök, inget brännbart i närheten, en hink vatten precis bredvid och så vidare. Perfa med andra ord, och ruskigt gott ;)



Till köttet och korven blev det sallad med rostade solrosfrön, det ni :O

Mohawkkid

Yes! Efter att ha tunnat ur mitt eget hår drabbades jag av storhetsvansinne och beslöt mig för att följa min systers råd om att klippa till en mohawk på lillgrabben. Jag var lite tveksam först, eftersom varenda mamma i Sverige verkar tycka att det är asballt om deras söner har mohawkfrisyr. Men, jag sällade mig till den stora massan och gjorde det ändå. Ganska försiktigt dock, det är inte vackert om det är föööör kort på sidorna enligt min mening, så det tog sin lilla stund. Efter att han fått duscha av sig allt hår och tvättat håret så insåg jag också ganska snabbt att han ärvt mitt krulliga mad hatter-hår, vilket gjorde att han blev alldeles underbart söt med okontrollerbart hår överallt, haha. Och jag är inte den som vill förorena hans hår dagligen med diverse produkter, så jag ska ta mig en funderare på hur jag ska få det hela att undvika se ut som en chockad-ananas-look. Men annars blev jag ganska nöjd! Och jag misstänker att det är skönare för honom också om det är kortare, så ligger det liksom inte svettiga lockar i nacken på kraken hela tiden. Och i just nacken har han ju förstås en virvel också... Uff, vilka problem. Mitt eget hår lyckades jag kapa så att det precis ligger på axlarna, fruktansvärt skönt.


Bortskämd

Jag försöker verkligen få in i huvudet att jag kan låta karln skämma bort mig. Men om vi går på stan tillsammans och han håller i kortet så känner jag mig som en bortskämd snorunge som vill peka och ha och bara vill go nuts och börja dra i allt jag hittar, samtidigt som jag känner mig tveksam och tänker allt i mat. "Aaah, den tröjan var fin. Men shit, det är ju ett gäng mjölk, kattsand, kanske köttfärs och kanske kanske en påse chips", eller "Åh, satan vilket snyggt halsband, jag dööör. Meen... 149 kronor kan vi ju ha till något annat. Jag har ju halsband. Inte lika fina, kanske lite lossnad färg överallt, men wtf. Dessutom kanske Plippis eller karln behöver något för någon hundring, och då kan vi ta de där sista 49 kronorna och köpa något snask tillsammans. Eller ligger det någon bortglömd räkning någonstans?" Sen får jag ångest över det hela om jag köper något, och ångest över att alla "mina" pengar är slut.  And so on and on and on... Ibland kan jag sitta och bara drömma mig bort och fantisera om alla fantastiska och snygga saker jag vill ha, och shit hur snyggt skulle inte mitt hår vara i den hårklämman? Eller hur snyggt (och skönt) skulle det inte vara med det där diademet? Men som sagt slås det ganska snabbt bort av tankarna att de andra behöver något annat bättre. Jag kan gott fisa runt i mina gamla gravidshorts och bleka hud, jag överlever ju ändå och har ett gott liv även utan den där klämman. Det finns ju trots allt tofsar... Så har jag ju tänkt ett tag nu, och det är så ruskigt svårt att ställa om.

Sen kommer karln och säger att nu får jag säga till om jag behöver något, att det går bra nu. Vilket as, beslutsångest ju. Egentligen jättesöt och rar, haha. Jag vill ju liksom inte trampa på tår heller och bli girig, uff. Jag lyckades komma över tröskeln med några tår, och kom hem med detta:



Äntligen någorlunda kvalitétshårspray! Oh my, jag kommer inte lukta gas nu liksom :O Tofsarna använder vi iofs båda två, och solglasögonen köpte han själv. Men de fick vara med på bilden ändå eftersom jag troligen kommer norpa åt mig dem så fort han glömmer dem hemma, haha. Men jag ska nog klippa till håret lite ikväll och försöka få bort Hatter-looken, och sen färga allt på nytt. Kanske raka benen, och försöka få på mig en kjol imorgon, och försöka komma in i shopmode där ångest- och betänksamhetskänslorna inte existerar. (Long time no see.) Meeeen... vad fasiken behöver jag då?

Bebisar

Och efter nästan ett års frånvaro är mina (smutsiga) bebisar hemma igen! Jag har glömt dem hos min mor sedan jag var där och sa hej, och nu när hon kom och hälsade på idag så följde de med. Jag är så glad! Gäller bara att hitta tillfälle att använda dem, springa runt och handla mat och samtidigt gå med barnvagn är inte sådär jättepopcorn...


Sinkhole

Helt galet ju att hålen blir så perfekt runda och ser så "fina" ut. Jag vill liksom bara kasta ned en kamera eller något och titta hur det ser ut i botten, är alldeles skräckfascinerad och blir nyfiken :O



Det började med att jag hittade länken: http://video.se.msn.com/watch/video/hal-slukade-hus-i-guatemala/ahk3ic84 och blev alldeles förundrad och var tvungen att läsa på om fenomenet som rätt och slätt kallas sinkhole. De under vatten är ju fantastiskt vackra! Bilden kommer från denna länken http://cheeju.wordpress.com/2007/09/19/worlds-7-amazing-holes/ där det även står om andra fascinerande sinkholes.

Visst är de? Samma sak där, man vill bara dyka ned och titta liksom. Länken http://www.dn.se/nyheter/varlden/tre-borta-i-gigantiskt-hal-1.451921 , detta är alltså andra gången det händer i den stackars staden, får en också bli sådär smygskräckfascinerad. Alla 2012-fans lär ju bli överlyckliga (eller... ja...) och ta detta som bevis på att the end is neah. Men förstå vad stort, det är ju galet. Nu känner jag att jag börjar bli för djup och för överengagerad, så dags att bänka sig framför UFC och pollypåsen igen.

V



Åååh, verkar få vänta på nästa säsong innan det blir mer V. :( Jaja. True Blood börjar ju när som helst också, åhuhåh, vill se nu nu nu! Jag var skeptisk till True Blood först, och tänkte att det bara var fjanterier med feminina vampyrer som hoppar runt och massa dramashit. But noo, det var det ju knappast :O Så jag hoppade in en tre avsnitt in i första säsongen, efter att karln i princip tvingat mig ge dem en chans. Och efter det blev man hooked :O Men, nu ska jag sätta mig framför ufc och sura över V, kanske ta mig en smörgås och pussa karln bara för att han är sötast.


UFC 2010

Yes, igår shoppade karln UFC 2010 till ps3an. Djävulskt snyggt måste jag säga! Naturligtvis kommer jag smyga runt och låta honom spela ett tag så att han tröttnar en smula, sen ta och skaffa mig en egen karaktär och försöka underhålla mig vid de få tillfällen jag har. Självklart kommer jag göra någon som är kort, tjock och rödhårig! ;)


Underbart beroendeframkallande

Ja... testa själva. :O



Pangkaksmannen


Pangkaksmannen! Naturligtvis amerikanska med grädde och en smula sylt, men han gillade dem prima utan sockerbomben också ;)

Sol :D

Åh, jättefint väder idag! Vi ska nog försöka ta oss ut och leka efter lunchen (om inte miniherrn bestämmer sig för att sova då). Usch vad vi har svullat den här veckan. Hade vi varit rika hade vi nog varit världens tjockisar, huhu. Förbannad tur att vi börjat med att göra olika sallader till maten, så häver man inte i sig på samma sätt, hah.

Plippisen klättrade förresten upp på datorstolen idag, det är första gången jag fått se något sådant :O Så snart kommer han säkert sitta på bord och så vidare och ge mig hjärtattacker stup i kvarten. Han och katten passar för övrigt på att leka med vattenhinken när man sitter på balkongen, ganska mysigt att se dem leka ihop, haha.

Jag och Ämmä möblerade om i barnens rum, och det kommer bli såå prima när vi får tag på en billig loftsäng eller våningssäng. Så länge den har avtagbar stege dvs... Och ännu bättre när vi väl orkar gå iväg och hämta nya mattan och får en ordentlig tv där inne istället för det brutala monstret som stod där innan :) Men nu, avreagera sig i photoshop!

 


Följ min blogg :O

Följ min blogg med bloglovin

Komma igång med amigurumin igen

Jag måste verkligen, uff! Jag satt och stirrade på kaninen jag gjorde för ett tag sedan (se nedan) och kom på att jag gjorde aldrig klart den vita varianten. Såhär såg de ut först:

Efter att F lärt mig göra ett gäng huvuden förstås... fortfarande inte sådär jättesnygga, men den blå är populär hos katterna och den gröna är bara sjukligt fulsöt :D Sen gav jag mig på kaninen:

 

Inte heller sådär jättebra gjord, men jag avancerade ganska snabbt från den handikappade turtleslookaliken ;) Om min syster och Plipp tar sovmorgon imorgon så tror jag nog att jag sätter mig med den vita kaninen. Jag funderar på att döpa den efter en annan känd vit kanin... Haha.

Vi har precis festat lunch, och ska snart börja bege oss mot stan där vi ska möta upp karln och shoppa kött. Innan det blir det väl lite lek i parken utanför, det är ju sjukligt fint väder! Tills nästa gång, låt som alltid gör en på bra humör:

 


Lever!

Som sagt, min syster är på besök nu sedan i söndags, mycket trevligt. Igår fixade jag iordning gräddstuvad lever till oss, och hon åt! Hon tog till och med en portion till och berömde såsen. Usch, blev så glad över att jag fick till det och varken fick levern som skosula eller svamp. Karln gillade också, och Plippis verkade också uppskatta. (Han krubbade inte så mycket lever dock, där var det mer sås, potatis och sallad som gled ned...

Vi kom äntligen iväg och storhandlade igår också, så galet skönt. Nu känns det som att vi har mat i ett halvår framöver, men bara för att man tänker så kommer allt säkert ta slut typ direkt ^^'
Justja, jag gjorde en liten to-do-list för mig själv, med saker jag skulle testa rita. Bara för att se om jag klarar av det längre, och för första försöket tycker jag inte att det blev såååå illa? :O Alice behåller jag fortfarande, haha, men de andra hemskheterna kan jag visa upp och attentionwhorea om.

Och ja, det är saker jag bara fått syn på och bestämt mig för att rita av. Duvan är ju iofs standard i princip, och min verision blev väl en fet sparv med bruten svans istället, hahaha. Och hjärtat gjorde jag heeeelt från huvudet (men jag har säkert sett en likadan förut och minns det bara inte -.- ). Och lien är väl... ja. Jag vet vad jag har gjort fel, men inte orkat göra om. Haha. So vad näst? Jag kanske ska sitta och klottra ned lite hemska tribaler, bara så att jag har det i ryggsäcken och liksom prövat på? Haha, usch. Besudla blocket med sådant ;) Och ingen färgtusch har jag än heller, uhuhu. Ritar jag med blyerts/kol sitter jag bara och stör mig på att jag fortfarande inte har någon förbenad filtpenna. Jag får väl helt enkelt ta det sena tåget hem nästa gång jag lämnar plipp, och köpa en där. Uhuhu. Men med min tur är de säkert slut, eller om de ens tillverkas längre. Jag minns ju inte vad de heter på riktigtriktigt heller, så jag hittar inte när jag försöker söka. Ja, nej, nu ska jag fortsätta drägla på tradera och småsvära över att vi glömt av den fakturan och kontot är stängt. Uff.

Folk som har fiskhänder när man hälsar bör förresten tvångskickas på kurs i hur man skakar hand. Kalla, beniga fiskar, uffpuff. Gudars skymning, ska det vara så svårt att bara ha lite stadga i handen?

RSS 2.0